A születés tisztasága


Kedves Én!


Hogy hihetted azt, hogy egyik napról a másikra megszűnhetnek a benned munkálkodó, másokra és önmagadra is káros erők? Tényleg azt gondoltad, hogy az újjászületés lehetősége olyan, mintha csak rendelnél az étlapról egy „megváltás és a vele járó gyümölcsök” menüt?


Te naiv.


A természeti erők s benne az emberi lélek működése felülemelkednek ezeken a gyerekes elhatározásokon. Ha sokáig szembe mész lényed hamisíthatatlan akaratával, akkor az elnyomásra szánt érzéseid erősebbek, kapcsolódásaid és függéseid pedig szorosabbak, egyben veszélyesebbek is lesznek, amiktől csak nő a benned lévő feszültség, kétely, gyötrődés és félelem. Így válsz - előbb vagy utóbb – egy időzített bombává, ami ha robban, komoly károkat képes okozni, ahelyett, hogy a rendezetlenségek a maguk idejében kerülnének a helyükre. Ezt – sajnálatos módon – számtalan példa igazolja a környezetedben.


Szeretnél végre szembenézni a tetteiddel, a döntéseid következményeivel, a gyászoddal, a boldogságoddal, az irigységeddel, a félelmeiddel?


Egyáltalán, szeretnél te szembenézni önmagaddal? Illusztráció: Molnár Bence - @ben_mill_

Meg kell értened, hogy a menekülés veszélyei sokkal nagyobbak, mint átélni a szembesüléssel járó nehézségéket! Mindez a lelki, s az ebből fakadó fizikai jóllétedet segíthetik elő: itt a lét a tét.


Ha már nem ápolsz reményeket a valaha megálmodott, beteljesületlen jövőd iránt, ha hajlandó vagy szembenézni azzal a fájdalommal, ami a benned aktívan élő érzelmi, szellemi és testi kötődések felbontásával jár, akkor lesz ereje a kimondott szavaidnak.


Legőszintébb reményed legyen megengedni magadnak, hogy feltedd végre az életed jövőjét, a hitrendszered alapját és a lényed lényegét érintő kérdéseket!


Bátran hihetsz abban, hogy nem maradsz örökre a környezeted és a tett nélküli elmélkedések áldozata!


S ha mégis úgy döntenél, hogy továbbra is inkább becsapod önmagad, akkor tenni fogok róla, hogy más formában tudatodra juttassam mindazt, ami veled kapcsolatban igazán fontos.


Őszinte válaszodban reménykedve: Én


*

©  zsombito.com

A zsombito.com weboldalon elhelyezett összes tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. Bármilyen formában azokat felhasználni kizárólag a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet.